Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.koplast.com

Splošne pogoje poslovanja določa upravitelj Spletne trgovine www.koplast.com, podjetje KOPLAST EKSTRUZIJA d.o.o., Tovarniška 2, 3210 Slovenske Konjice (v nadaljevanju: KOPLAST). KOPLAST odgovarja za objavljene vsebine in izvedbo naročil v skladu s tu navedenimi pogoji poslovanja. KOPLAST prodaja blago in storitve v svojem imenu in za svoj račun.

Težave? Niste zadovoljni? Potrebujete pomoč?

Kljub trudu in dobri volji včasih gre kaj narobe ali ni tako, kot ste pričakovali. Morda je prišlo do pomote ali nesporazuma. Potrebujete nasvet? Poskrbeli bomo za vas in se trudili napake, v kolikor bi do njih prišlo na naši strani, odpraviti v vaše in naše zadovoljstvo. Pišite nam – med delovnim časom smo dosegljivi na naslovu koplast.sales@koplast.com .

Spodnji splošni pogoji poslovanja določajo delovanje Spletne trgovine www.koplast.com, pravice kupca ter poslovni odnos med KOPLAST in kupcem.

1. O spletni trgovini www.koplast.com

Spletno trgovino upravlja
KOPLAST ekstruzija d.o.o.
Tovarniška 2
SI 3210 Slovenske Konjice
ID za DDV: SI 48144959
matična številka podjetja: 5511577000
spletna stran: www.koplast.com
telefon: 03 7572400
telefax: 03 7572410
e-pošta (prodaja): koplast.sales@koplast.com

2. Dobava in dobavni roki

Naročila, podana preko spletne trgovine www.koplast.com bomo obdelali čim prej, običajno v roku do 5 delovnih dni. V skrajnih primerih lahko dobava proizvodov traja do 15 delovnih dni, sicer KOPLAST kupcu omogoča odstop od nakupa.

3. Cene in plačilni pogoji

Cene, objavljene na spletni strani www.koplast.com, vključujejo predpisani davek na dodano vrednost, razen če je izrecno zapisano drugače. Cene veljajo ob trenutku naročila in nimajo določenega trajanja veljavnosti.

Spletna trgovina domains.in.si omogoča varno plačevanje preko storitve PayPal. KOPLAST ne zbira podatkov o kreditnih karticah, niti jih v nobeni obliki ne hrani na svojih strežnikih ali v svojem sistemu.

Plačilo ponudb je možno tudi z nakazilom s položnico ali preko elektronske banke. Podatke za nakazilo (transakcijski račun, namen nakazila, sklic) pridobite ob zaključku ponudbe, ko izberete način plačila.

4. Odstop od naročila

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: koplast.sales@koplast.com.

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov skladišča podjetja: KOPLAST Ekstruzija d.o.o., Tovarniška 2, 3210 Slovenske Konjice.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.

Odstop od pogodbe ni mogoč za blago:

  • za blago ali storitve, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;
  • za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
  • za blagu, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
  • za opravljano storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;
  • zapečatene avdio- ali videoposnetke in računalniške programe, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat;
  • zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat; pri nakupu hrane za male živali, v kolikor je embalaža odprta ali poškodovana;
  • blago, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti;
  • digitalne vsebine, ki se ne dostavijo na otipljivem nosilcu podatkov, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo.

Vračilo opravljenih vplačil vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja) bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Uporabniku se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne uporabniku.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

5. Varovanje osebnih podatkov

KOPLAST se zavezuje k varovanju osebnih podatkov naročnika. KOPLAST bo osebne podatke naročnika uporabil za izpolnitev podanega naročila in potrebno komunikacijo v zvezi s tem, osebnih podatkov pa ne bo predal nobeni tretji osebi (razen v primerih, ko tako določa zakon). Za varovanje svojih osebnih podatkov je odgovoren tudi naročnik – KOPLAST ne more odgovarjati za razkritje osebnih podatkov v primerih, ko naročnik ne varuje ustrezno svojega uporabniškega imena in/ali gesla.

6. Izjava o polnoletnosti

Naročilo preko spletne trgovine www.koplast.com je dovoljeno le polnoletnim, opravilno sposobnim osebam. Z nakupom preko spletne strani preko spletne strani izjavljate, da ste starejši od 18 let.

7. Spremembe v ponudbi

Trudimo se ohranjati ažurno in pravilno vsebino spletne trgovine. Kljub temu pa se lahko zaradi razmer na trgu ali drugih okoliščin cene ali druge lastnosti spremenijo tako hitro, da jih ne uspemo ažurno posodobiti, možno je tudi, da pride do napak. V takem primeru ima KOPLAST pravico zavrniti dobavo izdelka in ponuditi alternativni izdelek ali drugačne pogoje nakupa, v vsakem primeru pa mora KOPLAST v teh primerih kupcu omogočiti odstop od naročila.

8. Pritožbe, spori

Spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Kupcem omogočamo, da se, v kolikor je mnenja, da so bile njegove pravice kršene, s pritožbo obrne na KOPLAST, preko elektronskega naslova koplast.sales@koplast.com. KOPLAST bo kupca o prejemu pritožbe obvestil, in pritožbo rešil v čim krajšem roku. Trudili se bomo, da bi morebitne pritožbe rešili sporazumno in v obojestransko korist.

V Slovenskih Konjicah, 23.7.2019